Οι γονείς και ο ρόλος τους

Γιατί εγώ;
Επειδή μπορώ


Οι γονείς πολλές φορές νιώθουν πως είτε δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τα παιδιά τους είτε πιστεύουν ότι όλα είναι καλά μέχρι που κάποιος τους ενημερώνει ότι έχει θορυβηθεί για το παιδί τους. Τότε ο κόσμος είτε χαλιέται γιατί πίστευαν σε κάτι άλλο από αυτό που τελικά συμβαίνει στο παιδί τους είτε γεμίζει ανασφάλειες, βάζοντας μπροστά τη φράση δεν μπορώ.

Οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν για κάτι:
Αν κάποιος μπορεί, αυτός σίγουρα είναι ο γονέας!
Μην ξεχνάτε ότι αποτελείται το πιο σημαντικό κομμάτι στη καρδιά του παιδιού σας και ακόμη αν και μεγαλώνει και στο σχολείο θαυμάζει  μια δασκάλα, τη μαμά και το μπαμπά τους θαυμάζει ακόμη περισσότερο. Απλά, η μαμά και ο μπαμπάς είναι κομμάτι της καθημερινότητάς του παιδιού και έχει απομυθοποιηθεί σε σχέση με μια δασκάλα ή έναν δάσκαλο που έχει κληθεί για να παίξει έναν ρόλο στην καθημερινότητα του παιδιού.
Μην απογοητεύεστε, είναι εύκολο να τα παρατάς. Αν όμως αγαπάς το παιδί είναι πιο εύκολο να προσπαθείς με τη σωστή καθοδήγηση γιατί κάθε του επιτυχία θα γίνει μετά για εσένα ένας μικρός παράδεισος.

Γιατί εγώ να πρέπει να αλλάξω; Γιατί εγώ πρέπει να κάνω κάτι λάθος;
Γιατί εσύ σ αυτή τη σχέση είσαι ο ενήλικας, έχεις μια εμπειρία που το παιδί δεν έχει και μια ικανότητα σκέψης που το παιδί αποκτά καθώς μεγαλώνει. Σ΄ αυτή τη σχέση λοιπόν εσύ μπορείς να κάνεις ότι χρειάζεται έχοντας την κατάλληλη βοήθεια και εσύ για να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων του παιδιού σου.

Να είσαι εκεί, σύμμαχός του, με τη δύναμη σου και τότε σίγουρα εσύ μπορείς να βελτιώσεις με τη κατάλληλη καθοδήγηση οποιαδήποτε δυσκολία υπάρξει που είτε τη βλέπεις εσύ είτε στην επικοινωνεί κάποιος άλλος πως υπάρχει.

Αξίζει να προσπαθήσεις γιατί εσύ μπορείς όταν μάθεις, να αναπτυχθείς για να αναπτύξεις το μέλλον του παιδιού σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση