Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;


Πολλές μητέρες με παιδιά έως 5 χρονών έρχονται στο Θεραπευτήριο και αγωνιούν για πολλά θέματα που αφορούν το παιδί τους. Από θέματα με το λόγο του παιδιού (καθυστέρηση στο λόγο, επανάληψη λέξεων, δυσκολίες στην άρθρωση, μπεμπεδίστικη προφορά), άλλες φορές με την συμπεριφορά του παιδιού και τον τρόπο επικοινωνίας του ή μη με τις ίδιες, τον τρόπο με τον οποίο έχουν βλεματική επαφή, δεν 'ακούει' καθόλου ή δεν παίζει με άλλα παιδάκια της ηλικίας του.

Μια πρώτη καλή κίνηση που κάποιος γονιός με ανησυχία μπορεί να κάνει είναι να δει αν η ανάπτυξη του παιδιού του συμβαδίζει με την χρονολογική του ηλικία. Συνήθως οι αποκλίσεις μας δίνουν μια ένδειξη ότι το παιδί μπορεί να χρειάζεται κάποια υποστήριξη για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Πολύ καλό εργαλείο για αυτό τον σκοπό αποτελεί το ερωτηματολόγιο 'Ages & Stages Questionnaire - 3'.  Το ερωτηματολόγιο αυτό δεν αποτελεί διάγνωση αλλά απλά μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το εάν οι ανησυχίες σας έχουν κάποια βάση ή όχι. Βέβαια το επόμενο βήμα θα πρέπει πάντα να είναι η επίσκεψη στο ειδικό ιατρό. Η πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο γίνεται από το 'Easter Seals' και αφορά παιδιά μέχρι 5 ετών.

My Child PhysioCenter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση