Ένας τρόπος που βοηθά τα παιδιά να θυμούνται!


Πώς μαθαίνουν τα παιδιά;
Ένας τρόπος που βοηθά τα παιδιά να θυμούνται!

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδι που σκεφτεται


Θέλει εξάσκηση η μάθηση…
Η εμπειρία έρχεται μέσα από
την χρήση των αισθήσεών μας…

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από την καθημερινότητα, ακριβώς επειδή η καθημερινότητα έχει μια ρουτίνα που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία κάθε μέρα να προσπαθήσουν για όμοια πράγματα. Τα παιδιά χρειάζεται να το νιώσουν κάτι για να το κατακτήσουν.
Έτσι πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε να μάθει το παιδί σας και να ξεκινήστε καθημερινά να κάνετε δραστηριότητες μαζί του χρησιμοποιώντας την ίδια του την ρουτίνα.
Μερικά παραδείγματα:
 Θέλω το παιδί μου να μάθει τους αριθμούς, χρησιμοποιήστε τα δημητριακά του για να φτιάξετε τους αριθμούς και πλάι σ’ αυτά την ποσότητα που υποδεικνύει ο αριθμός που φτιάξατε. Έπειτα αναγνωρίστε μαζί με το παιδί τον αριθμό που φτιάξατε σε αντικείμενα όπως το ρολόι και το ημερολόγιο, εντοπίστε μαζί το νούμερο αυτό σε πινακίδες στο δρόμο ή σε συσκευασίες που μπορεί να το έχουν ή πάνω στα χρήματα. Έναν αριθμό κάθε φορά όχι πολλούς μαζί και προχωράμε στον επόμενο μόνο όταν το παιδί μας το λέει σωστά.
Θέλω το παιδί μου να μάθει τα γράμματα, χρησιμοποιήστε την εφημερίδα και κόψτε μαζί με το παιδί τα γράμματα που θέλετε να μάθει ή το γράμμα που θέλει να μάθει, σχηματίστε μ’ αυτό συλλαβές ή λέξεις. Έπειτα εντοπίστε αυτό το γράμμα ή τη συλλαβή όταν διαβάζετε μαζί ένα βιβλίο ή όταν κοιτάτε μαζί μια συνταγή προτού μαγειρέψετε μαζί. Βρείτε αυτό το γράμμα σε ταμπέλες έξω ή σε συσκευασίες τροφίμων. Τέλος έτσι θα σας είναι και πιο εύκολο να ζητήσετε από το παιδί να κάνει και μια φωτοτυπία για το γράμμα που θέλετε καθώς θα έχει περάσει ευχάριστες στιγμές μαθαίνοντας γι΄αυτό.
Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να μάθει πιο απλές ή πιο πολύπλοκες έννοιες.
Θυμηθείτε πως κάθε παιδί θέλει το χρόνο του, κάθε παιδί μαθαίνει όταν επαναλαμβάνετε μια άγνωστη πληροφορία μέσα στη μέρα του κάθε παιδί χρειάζεται να νιώσει και να κάνει το ίδιο μόνο του μια δραστηριότητα που θα περιέχει την πληροφορία που θέλουμε αυτό να μάθει.



Κιουλτζίδου Αργυρώ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση