ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!





Και κάπως έτσι μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές πλησιάζει η μέρα που τα παιδάκια μας για ακόμη μια φορά θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να χτυπά. Όπως και σε οποιοδήποτε περιβάλλον εκτός σπιτιού έτσι και στο σχολείο τα παιδιά ανυπομονούν να πάνε όμως την ίδια στιγμή νιώθουν και μια αναστάτωση.

Στο σχολείο, κάθε παιδί νιώθει περισσότερο εκτεθειμένο σε σύγκριση με το σπίτι του. Εκεί, έρχεται σε επαφή με άτομα που δεν γνωρίζει τόσο καλά όσο τα μέλη της οικογένειάς του και καλείται να προσέξει και να συμμετάσχει στο μάθημα καθώς και να ακολουθήσει τους κανόνες του σχολείου.

Η δική μας ηρεμία και σιγουριά πως η φετινή χρονιά θα κρύβει όμορφες στιγμές για εκείνα θα τα οπλίσει με θετικά συναισθήματα. Μπορεί πολλές φορές οι φόβοι και τα άγχη μας να είναι μεγαλύτερα από αυτά των παιδιών αλλά η θέλησή μας να αγαπήσουν το σχολείο μας βοηθά να είμαστε θετικοί.

Επομένως, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι επιφορτισμένη με πολλά συναισθήματα που είτε βιώνουν τα παιδιά είτε γεννιούνται στους γονείς. Η περίοδος αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητική καθώς το παιδί αποχωρίζεται για αρκετές ώρες της ημέρας του αγαπημένα γι’ αυτό πρόσωπα και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια νέα συνθήκη. Τέλος, είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως τόσο αυτά που νιώθουν οι γονείς όσο και αυτά που νιώθουν τα παιδιά για την έναρξη του σχολείου τους επηρεάζουν. Γι' αυτό  χρειάζεται να βοηθήσουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν θετικά συναισθήματα για το σχολείο.


Οπλιστείτε με θάρρος,
δώστε χρόνο
και απολαύστε τις ελεύθερες ώρες
που θα έχετε με το παιδί σας.


Κιουλτζίδου Αργυρώ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση