ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Είναι πολύ σημαντικό για παιδιά με διάσπαση προσοχής το περιβάλλον να είναι οργανωμένο & τακτοποιημένο.
Το παιδί θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πράγμα έχει τη θέση του και μετά την χρήση ο...φείλει να το επιστρέψει εκεί.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο μελέτης του παιδιού.
Ως γονείς πρέπει να τειρούμε δραστηριότητες ρουτίνας της ημέρας π.χ πλένουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, έπειτα είναι ώρα μελέτης κι αργότερα εντάσσεται το παιχνίδι.
Οι εντολές μας πρέπει να είναι μικρές και ξεκάθαρες θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες.π.χ μάζεψε το παιχνίδι και βάλτο στη θέση του.
Κρατήστε θετική στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια του παιδιού, όχι μόνο σε αυτά που εσείς θα θεωρούσατε σπουδαία επιτεύγματα.
Ενισχύστε την επιτυχία του και την καλή του συμπεριφορά, με εκδηλώσεις τρυφερότητας όπως φιλιά χάδια, αγκαλιές, χαμόγελα, βλέμματα επιδοκιμασίας. Όλα αυτά τονώνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού.
Επιλέξτε τα «μπράβο», για τα επιτεύγματα που αφορούν στατικές κι όχι κινητικές δραστηριότητες. Επιβραβεύστε το παιδί για μια ζωγραφιά ή ένα πάζλ που ολοκλήρωσε κι όχι για το πόσο ψηλά χοροπηδά.
Η μελέτη του παιδιού πρέπει να οργανώνεται. Δεν χρειάζεται να είστε δίπλα του όταν διαβάζει.
Αρκεί να οργανώσετε τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει μία – μία, ακολουθώντας πάντα μια συγκεκριμένη σειρά.
Μπορείτε κι επιβάλλεται στις περισσότερες περιπτώσεις να επιβραβεύουμε την συνέπεια του παιδιού στη μελέτη δίνοντάς του το αγαπημένο του σνακ ή πηγαίνοντας τον μια βόλτα.
Οι προσδοκίες των γονέων θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.
Μην περιμέντε σπουδαία κατορθώματα από το παιδί και μην ανεβάζετε ψηλά τον πήχη. Ένα βήμα τη φορά.
Σε ότι αφορά συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε σχέση με τη συμπεριφορά του παιδιού, προτιμήστε να αντιμετωπίζετε ένα κάθε φορά κι όχι ταυτόχρονα πολλά μαζί.

 
 
 
My Child PhysioCenter/call assistance   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση