ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ένα πράγμα τη φορά ή όπως λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ONE THING AT A TIME

Τα παιδάκια μας, τα μωράκια μας , χρειάζονται χρόνο μ' ένα παιχνίδι. Αν τους παρουσιάζουμε κάθε φορά μερικά παιχνίδια μαζί, μπορεί να μπερδευτούν ή να μεταπηδήσουν από το ένα στο άλλο χωρίς πρώτα να χαρούν το παιχνίδι τους.

Δώστε τους ένα παιχνίδι, χαρίστε τους χρόνο να το επεξεργαστούν, εμπλακείτε μαζί τους και δείξτε τους πως παίζεται. Βοηθήστε το μπεμπάκι σας, να δει κάτι που μπορεί να το βλέπετε εσείς αλλά εκείνο ακόμη να μην το έχει μάθει! Αφήστε το να παίξει με το δικό του τρόπο και γίνετε εσείς ο παρατηρητής του παιδιού σας.

Παίξτε με μερικούς από τους παρακάτω τρόπους:



Τσαντάκι - βατραχάκι: μπορείτε να βρείτε ένα τσαντάκι- ζωάκι και μια μπάλα. Δημιουργήστε μια ιστορία με τη μπάλα και το ζωάκι! Αφήστε το παιδί να πιάσει τη μπάλα, να πετάξει τη μπάλα, γελάστε μαζί, δώστε του το ζωάκι και δείτε πως το πιάνει, δείξτε του πόσο μαλακό είναι. Έπειτα παίξτε εσείς με το ζωάκι και το μπαλάκι. Πετάξτε το μπαλάκι σαν να βάζετε καλάθι στο στόμα του ζώου. Δοκιμάστε σε συμβολικό παιχνίδι, το μπαλάκι να γίνει η τροφή. Αφήστε το παιδί να σας μιμηθεί και να προσπαθήσει και εκείνο να κάνει το ίδιο




Τα παπάκια του μπάνιου: τα ζωάκια του μπάνιου μπορεί να γίνουν ένα τραγουδάκι όπως τα 5παπάκια- παπάκια μικρά που πήγαν μια βόλτα πολύ μακριά! Δώστε στα ζωάκια τον πρωταγωνιστικό ρόλο και κάντε αυτό που λέει το τραγούδι. Τα μικρά μπομπιράκια μας μπορεί να προσπαθήσουν και αυτά ή να κάτσουν και να μας παρατηρήσουν. Δοκιμάστε! Σίγουρα θα περάσετε καλά και εσείς και τα παιδιά




Ποτέ δεν ξεχνώ, το τελευταίο, μα το πιο καλό! Τι βιβλίο είναι αυτό; Το βιβλίο μπορεί να δοθεί από τόοοοσο μικρή ηλικία στα όμορφα πλασματάκια μας. Δεν έχουμε παρά να τους το παρουσιάσουμε. Να τους αφήσουμε να γνωρίσουν τον φανταστικό κόσμο των βιβλίων. Σαν μικροί βιβλιοφάγοι λοιπόν, θα μασουλήσουν τις σελίδες τους, μα θα δουν και τις εικόνες τους και θα ακούσουν και τα λογάκια της ιστορίας, ειπωμένα από εσάς! Τι καλύτερο λοιπόν, από το να συνδυάσουν όλα αυτά που χρειάζονται σε μια μόνο δραστηριότητα.


                                                                                                              Κιουλτζίδου Αργυρώ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση