Δραστηριότητες που μας φέρνουν πιο κοντά


Δραστηριότητες που μας φέρνουν πιο κοντά με το παιδί

Σχετική εικόνα

1. μουσική: διαλέξτε μαζί με το παιδί δυο ή τρία τραγούδια που αγαπούσε παλιότερα ή του θυμίζουν μια ευχάριστη στιγμή σας και μαζί χορέψτε τα και τραγουδήστε τα. Είναι αρκετά εκτονωτικό και σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανταλλάξετε πολλά και μεγάλα χαμόγελα

2. διάβασμα: ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσει το παιδί σας το διάβασμα είναι τα παραμύθια. Ανοίξτε την πόρτα ενός άλλου κόσμου και μαγέψτε το! Διαβάστε μαζί παραμύθια κάθε μέρα. Αυτά, βοηθούν το παιδί να αποκτήσει πιο πλούσιο λεξιλόγιο και το ενθαρρύνουν να αγαπήσει τα βιβλία και το διάβασμα. Όλα όσα μας μαθαίνουν οι γονείς μας, που αποτελούν το πρότυπό μας τα πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι σπουδαία.

3, φύση: αν στο παιδί αρέσουν τα λουλούδια και τα φυτά εξερευνήστε μαζί του τις διαφορετικές μυρωδιές και ποικιλίες. Βοηθήστε το να αναπτύξει την αγάπη του για τη φύση και αρπάξτε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις αισθήσεις σας (όσφρηση, αφή, όραση).

4.διασκέδαση: κλείστε τα φώτα και ανάψτε το φακό. Είτε παιδικό με σχέδια είτε δημιουργώντας εσείς με τα δάχτυλά σας σχεδιάκια, διασκεδάστε μαζί και μάθετε να μην φοβάστε το σκοτάδι, να δημιουργείτε ιστορίες με έναν άκρως διασκεδαστικό και έξυπνο τρόπο.

5, γυμναστική: τεντωθείτε μαζί για να πιάσετε αντικείμενα. Προσπαθήστε χωρίς να κουνηθείτε από τη θέση σας, παρά μόνο απλώνοντας χέρια και πόδια να πιάσετε διάφορα αντικείμενα. Αν είστε μεγάλη ομάδα μπορείτε να κάνετε και μια αλυσίδα και δουλεύοντας ομαδικά να πιάσετε τα αντικείμενα που θα σας ζητηθούν.

6. πατουσάκια: ακολουθείστε διαδρομές μέσα στο σπίτι πατώντας σε συγκεκριμένα σημεία και ανακαλύψτε τις έννοιες δεξιά και αριστερά, στρίβοντας πότε προς τη μια και πότε προς την άλλη κατεύθυνση.

7. παιδική χαρά: ενισχύστε τα παιδιά, πιστεύοντας στις ικανότητές τους κι βοηθήστε τα να μάθουν την έννοια της ισορροπίας μέσα από τα παιχνίδια της παιδικής χαράς. Πείτε τους πως θα τα καταφέρουν και χαρίστε τους το πιο πλατύ χαμόγελό σας και όταν επιτυγχάνουν αλλά και όταν τα χάνουν.


Κιουλτζίδου Αργυρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση