Τι χρειάζεται τελικά ένα παιδί για να μάθει;


                       Ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να βρει τη θέση του.




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν δίνετε στα παιδιά σας λιγότερες ή περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που πρέπει να διαχειρίζονται;

Ένας γονέας φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει όσα ένας ειδικός μπορεί όμως να κρίνει και νιώθει πότε αυτά που ο ίδιος κάνει μπορεί να βοηθούν το παιδί ή να το μπερδεύουν.
Όταν το παιδί βοηθιέται μέσα από εμάς όλα κυλούν πιο ήρεμα, το βλέπουμε να εξελίσσεται και χαιρόμαστε που και εμείς έχουμε συμβάλλει έτσι ώστε να πετύχει.
Όταν όμως δυσκολεύεται εκεί έχουμε το μαχαίρι στην καρδιά μας. Και φυσικά, όταν κάποιος στεναχωριέται δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει τη λογική του. Η ανάγκη του όμως να βοηθήσει το παιδί του και να το δει να εξελίσσεται είναι και η δύναμή του. Η δύναμη που θα κάνει έναν γονέα να αλλάξει κρύβεται μέσα στην επιτυχία του παιδιού του. Όταν ο ίδιος δει την αλλαγή στο παιδί του τότε θα είναι πιο έτοιμος να αλλάξει και εκείνος. Αλλά καμιά φορά αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει ταυτόχρονα ή ίσως και αντίθετα από αυτό που εμείς οι μεγάλοι περιμένουμε. Πρέπει δηλαδή να αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά τα παιδιά.
Σ΄αυτό το ταξίδι μόνοι πρέπει να κάνουμε την αρχή γιατί η συντροφιά μας που είναι τα παιδιά μας είναι εκείνα που περιμένουν και διψούν για τη καθοδήγηση από εμάς, μια καθοδήγηση που θα έχει σαν στόχο το χαμόγελο τόσο σ' εμάς όσο και σ'αυτά.

Τι λέτε αξίζει να δοκιμάσουμε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση