SOS Feeding - Τί είναι;

Το SOS (Sequential Oral Sensory) Approach to Feeding είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των προβληματικών συμπεριφορών σχετικά με την σίτιση σε μια σειρά από παθήσεις και ηλικίες για παιδιά με προβλήματα στη σίτιση και/ή δυσκολίες στην αύξηση βάρους και στην ανάπτυξη. 
Οι γονείς των παιδιών που δεν τρώνε είναι αντιμέτωποι με μια δύσκολη και συχνά αινιγματική πρόκληση. Επειδή η αλληλεπίδραση μεταξύ της αύξησης βάρους και η εμπειρία ενός παιδιού με τις τροφές μπορεί να είναι περίπλοκη, σπάνια υπάρχει μια εύκολη λύση όταν προκύπτει ένα πρόβλημα με την σίτιση. 
Η προσέγγιση SOS χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση που αξιολογεί ολόκληρη την εικόβα του παιδιού: τα συστήματα των οργάνων, των μυών, την ανάπτυξη των αισθητηρίων, το στόμα-"μοτέρ", τη μάθηση / συμπεριφορά, τη γνωστική λειτουργία, τη διατροφή και το περιβάλλον.
Η προσέγγιση SOS εστιάζει στην αύξηση του επιπέδου άνεσης ενός παιδιού από την εξερεύνηση και την εκμάθηση για τις διαφορετικές ιδιότητες των τροφίμων και επιτρέπει σε ένα παιδί να αλληλεπιδράσει με τα τρόφιμα σε ένα παιχνιδιάρικο, μη-αγχωτικό τρόπο, αρχίζοντας με την ικανότητα να ανέχεται το φαγητό στο χώρο και μπροστά του. Στη συνέχεια κινείται για να αγγίξει το φαγητό και τελικά να γευτεί και να καταναλώσει τις τροφές.
Η θεωρία και η μεθοδολογία της προσέγγισης «Σίτιση-SOS» του κέντρου STAR των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί από τη Δρ. Kay Toomey, βασισμένη στην 20ετή εμπειρία της με παιδιά με δυσκολίες σίτισης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ages & Stages - Που βρίσκετε η Ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να είναι HAPPY οι HOLIDAYS

Πρώιμη Παρέμβαση